16 km

Helaas hebben we voor de 16,1 km het parcours dit jaar moeten aanpassen. Ondanks de warme laatste week staat, door het koude lange natte voorjaar, een deel van de route bij de zeereep nog onder water.

In samenspraak met Natuurmonumenten is besloten, ook vanuit natuurbescherming, om een andere route te lopen. Omdat er niet veel mogelijkheden zijn in dit deel van het natuurpark gaan we een stuk van de Zeeweg ‘op en neer’ lopen. Door een andere aanpassing eerder in de route houden we dit zo beperkt mogelijk. We denken echter dat het nog steeds een prachtig uitdagend parcours is met veel variatie!

Dit wordt de nieuwe route van de 16,1km:

Het parcours loopt door het duingebied over verharde paden en onverharde paden. Je komt ook stukjes mul duinzand tegen, en een paar flinke hellingen, zorg dat je daar van te voren een beetje op traint. Je loopt afwisselend over heuveltjes, door open terrein en door het bos. Onderweg kun je Schotse hooglanders en wilde paarden tegenkomen, ze helpen de natuur open en divers te houden. Ga er met een boog omheen, houd afstand. Als je tijd hebt om te luisteren hoor je dat je wordt begeleid door een koor van zangvogels om je heen. Welkom bij Natuurmonumenten in Nationaal Park Zuid-Kennemerland!

Bekijk hier de vlog van boswachter Hanne over dit gebied: https://www.youtube.com/watch?v=mWr_azj_IhU&t=42s